Wat installatietechniek is lees je hier

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende technieken, die ook allemaal weer met elkaar te maken hebben. Nu is er ook installatietechniek, hier vallen ook weer verschillende technieken onder. 1 van die technieken is brandmeldinstallatie. Wil je hier alles over weten? Lees het hier!

Wat is installatietechniek

De installatietechniek zie je overal, wij zelf in het dagelijks leven zien het vaak niet meer maar het is overal. Alles wat wij doen kan door techniek zo ook installatietechniek. Alles veranderd tegenwoordig in de wereld, hier moet de techniek zich dan ook op aanpassen. Een gebouw of huis wordt bijvoorbeeld slimmer daar moet de techniek ook in mee gaan.

Installatietechniek kan onder verschillende dingen vallen, het heeft te maken met industrie, transportinstallatie, bouw, elektronische installaties en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het is dus heel erg breed.

Wat valt er onder installatietechniek

Er zijn verschillende soorten installatietechnieken, zo heb je techniek E dat gaat over elektriciteit. Techniek W gaat over installaties in gebouwen, zoals riolering, verwarming etc. Het gaat niet alleen om dat soort dingen, maar ook om veiligheid. Zo heb je een brandmeldinstallatie dat is een installatietechniek wat te maken heeft met brandveiligheid. Dingen zoals camera’s tegen inbraak valt hier ook allemaal onder.

Wat is brandmeldinstallatie

Brandmeldinstallatie is gericht op brandveiligheid. Het zorgt ervoor dat iedereen weet dat er brand is en waar de brand is. Deze installatie wordt ook wel BMI genoemd, BMI bestaat uit verschillende apparaten die samenwerken. Je kan hier denken aan rookmelders, lichten, sirens etc, De brandmeldinstallatie helpt met het aansturen van andere brandbeveiligingsinstallaties. Dingen waar je hier bij aan kunt denken zijn branddeuren, ontruimingsalarmsystemen en nog veel meer.

Deze installatie is er op geprogrammeerd om een brand zo vroeg mogelijk te ontdekken, zo zal er minder schaden komen en kan iedereen in veiligheid worden gebracht. Zodra de BMI erachter is kan er een ontruimingsalarm af gaan zodat iedereen zich gaat evacueren.

Installaties zoals een brandmeldinstallatie helpen met het voorkomen van gevaarlijke situaties. Door deze installatie zal de brand minder makkelijk verspreiden en groot worden. Mensen worden op tijd geëvacueerd en er zal minder brandschade zijn doordat er blussystemen zijn die alvast beginnen met het blussen van het gebouw.

Het is niet verplicht om deze installatietechniek te hebben behalve, als er een doodlopend stuk is in jouw gebouw of de grootte en hoogte van het gebouw je hiertoe verplicht. Over het algemeen is het dus niet verplicht maar wel heel handig. 

Geef een antwoord