Een trillingsmonitor voor SBR-B

In de bouw kunnen trillingen voor gevaren zorgen wanneer ze te heftig worden. Over het algemeen heb je SBR-A, wat betekent dat de trillingen voor schade aan het gebouw kunnen zorgen, en SBR-B, dit is het gevaar van de trillingen op mensen die in het gebouw zijn. Het is natuurlijk belangrijk om beide situaties te voorkomen. Om dit te doen moet je de trillingen kunnen meten. Dit kan je doen door een trillingsmonitor, of te wel trillingsmeter, te gebruiken en vervolgens deze data te analyseren. Maar waar moet je op letten wanneer je een trillingsmonitor om SBR-B te herkennen koopt?

 

Frequentie

Het belangrijkste aspect waar je op moet letten is dat je een trillingsmonitor koopt dat de juiste frequenties kan meten. Wanneer je een meetapparaat koopt voor SBR-B, dan heb je namelijk een andere frequentiemeter nodig als voor SBR-A. Het is dus belangrijk om de juiste te kiezen om de goede resultaten te krijgen.

 

Filter

Natuurlijk zijn er ook frequenties in de lucht doe geen invloed hebben om de SBR-B. Het is belangrijk dat deze eruit gefilterd kunnen worden. Frequenties onder de 1Hz wil je namelijk niet meten en daarom is het belangrijk dat de trillingsmonitor een goede filter heeft.

 

Batterij

In de bouw kan je natuurlijk niet op elke plek aan stroom komen. Een trillingsmonitor voor de bouw heeft dus een goede batterij nodig. Er zijn tegenwoordig batterijen die meerdere dagen mee gaan, waardoor de meeste projecten gewoon door kunnen gaan. Tevens is het ook mogelijk om de trillingsmonitor op te laden tijdens het meten. Echter moet hiervoor natuurlijk wel stroom aanwezig zijn.

Geef een antwoord