Verse lucht zonder erbij na te denken

We zijn allemaal steeds bewuster bezig met een gezond leven. We bewegen meer en bezoeken massaal de sportschool. En ook ons eten ondergaat een verandering. Zo hebben we bijvoorbeeld de plofkip met zijn allen in de ban gedaan om ervoor te zorgen dat de dieren die ons voedsel worden een fijn leven hebben gehad. Onze groentes komen bij voorkeur van boeren die geen gif gebruiken om het ongedierte te bestrijden. Natuurlijk boeren en daarmee natuurlijke groenten. Uiteraard tellen we ook allemaal het aantal calorieën dat we dagelijks binnen krijgen, zodat we zeker zijn dat we er niet te dik van worden. Alsof dat niet genoeg is zijn ook de lifecoaches zich gaan focussen op de voedselsector, zodat ze advies kunnen geven over welke voeding zorgt voor de beste energiebalans. Als we zo bewust bezig zijn om gezonder te leven, waarom staan we dan zelden stil bij de kwaliteit van de lucht in onze huizen?

Ventileren is een must

Zet elke dag minimaal een half uur tot een uur alle ramen open om ervoor te zorgen dat de lucht in huis voldoende ververst wordt. Wie heeft dat advies niet eerder gehoord? Toch kan het in de winter lastig zijn om je hieraan te houden, omdat dit ook zorgt dat het erg koud wordt in huis. En we stoken niet voor de mensen buiten, toch? Maar ook in de zomer zetten we niet altijd graag onze ramen open. Bij temperaturen van 30 graden of hoger houden we het liefst de ramen gesloten, zodat de ergste warmte buiten blijft. Hoe zorg je dan toch voor voldoende verse lucht?

Automatisch ventileren

Heb je al ooit gehoord van mechanische ventilatie oplossingen? Deze vorm van ventilatie zorgt voor een optimaal binnenklimaat dankzij de natuurlijke toevoer en de mechanische afvoer van lucht. Elke dag verse lucht in huis, zonder erbij na te denken. Bovendien zijn deze units steeds beter geoptimaliseerd en hebben ze ook nog eens een enorm laag elektra verbruik en slijten ze minder. Dat is dus een goede lange termijn investering en een flinke jaarlijkse energiebesparing.

Wil je zeker zijn dat je de juiste ventilatie unit aanschaft, laat je dan altijd adviseren door een installateur. Hij werkt dagelijks met deze apparaten en kan je precies vertellen welke variant voor jouw woning het beste is. Het is tenslotte goedkoper om het in één keer goed te doen, dan om meerdere units aan te moeten schaffen omdat het niet meteen de juiste was.

Geef een antwoord