Waarom woningcorporaties zonnepanelen nu moeten verduurzamen

Verduurzaming is in anno nu natuurlijk een veelbesproken onderwerp. In dit artikel zullen we het specifiek hebben over woningcorporaties. Woningcorporaties zijn natuurlijk een belangrijke factor als het aankomt op verduurzaming binnen de maatschappij, het grootste deel van het vastgoed in Nederland is immers in handen van woningcorporaties en er valt veel winst te behalen op het gebied van duurzaamheid binnen het vastgoed.

Waarom verduurzamen?

Waarom we moeten verduurzamen in de maatschappij lijkt ons een vanzelfsprekend, maar waarom specifiek woningcorporaties moeten verduurzamen is wel een goede vraag. Verduurzamen voor woningcorporaties is extra belangrijk omdat zoals eerder genoemd de woningcorporaties voor het grootste deel verantwoordelijk zijn voor de bouw van nieuwe huizen. Verduurzamen heeft naast het voordeel dat het simpelweg beter is voor het milieu ook het voordeel dat het toekomstige koper of huurder enorm veel geld kan schelen wat betreft stookkosten.

Hoe kunnen woningcorporaties verduurzamen?

Een va de de twee meest voor de hand liggende methodes voor woningcorporaties om te verduurzamen is het renoveren van oudere huizen. Oudere huizen zijn vaak zeer slecht geïsoleerd en dat zorgt natuurlijk van onnodig verlies van energie. Daarnaast weten we natuurlijk dat de meest duurzame vorm van energie opwekken gebeurd doormiddel van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn voor woningcorporaties heel interessant omdat ze kunnen worden geïnstalleerd voor nieuwbouw woningen maar ook voor bestaande woningen. Daarnaast is het budgetwijs een goede optie, zonnepanelen zijn anno 2022 goed betaalbaar.

Als je meer informatie zoekt over het verduurzamen van woningcorporaties neem dan eens een kijkje op: lens-energie.nl, hier vind je alles wat je wil weten over het verduurzamen als woningcorporatie.

Geef een antwoord