Wat moet ik gebruiken? Natuurlijk hout of composiet?

Hout

Bij het verbeteren van jouw woning draait alles om het maken van afwegingen. Er moeten keuzes gemaakt worden tussen tijd en geld, lange-termijnwaarde en korte-termijnbehoeften. Bij veel huiseigenaren komt hier een belangrijke discussie uit voort: moeten we kiezen voor natuurlijk tuinhout of composietmateriaal? Vooral bij het bouwen van een terras is dit een lastige keus. Voordat u de knoop doorhakt, kunt u met ons meekijken naar de belangrijkste feiten.

Kosten

Natuurlijk hout brengt lagere initiële kosten met zich mee, wat een van de vele voordelen van het materiaal is. Een terras van natuurlijk hout kan geïnstalleerd worden voor minder geld dan u zou uitgeven aan een alternatief. Daarom is dit een belangrijke overweging om mee te nemen als u gaat kiezen voor een materiaalsoort.

Uiterlijk

De natuurlijke uitstraling van echt hout is altijd mooi. Composietmaterialen kunnen door de nieuwste technieken een mooi alternatief bieden, maar geven geen vervanging voor de uitstraling, het gevoel en de geur van het natuurlijke hout. Alleen al tijdens het bewerken van het hout komt de geur van zaagsel vrij, waar de echte kenners warm van worden.

Veelzijdigheid

Hout kan makkelijk een nieuwe look krijgen door het t schuren en een nieuwe laag beits aan te brengen. Doordat composiet wordt gefabriceerd, kan je het uiterlijk niet gemakkelijk of goedkoop veranderen. De snelheid waarmee stijlen deze dagen veranderen, is niet bij te houden door composiet. De veelzijdigheid van echt hout zorgt ervoor dat het terras er niet verouderd uitziet. Daarnaast, als je een natuurlijk houten terras wilt uitbreiden, kun je gewoon dezelfde houtsoort kopen en dit toevoegen. De toevoeging zal er dan naadloos uitzien. Als je ervoor kiest om een composiet terras uit te breiden, hoop je wel nog dat het desbetreffende materiaal nog geproduceerd wordt. Er is dan een kans, als je je terras wilt uitbreiden, dat je helemaal opnieuw zou moeten beginnen.

Na-effect

Hout is een hernieuwbare grondstof, wat het materiaal biologisch afbreekbaar maakt. De stof slaat gedurende het hele leven koolstof op, waardoor de houten terrassen een veel kleinere ecologische voetafdruk hebben. Composieten belanden op de vuilnisbelt, omdat ze worden gemaakt van een combinatie van verschillende synthetische materialen die worden bewerkt om het uiterlijk van het hout te verkrijgen.

Veel mensen kopen een composietterras omdat ze denken dat er geen onderhoud nodig is, maar dat is niet helemaal waar. Elke structuur die aan de buitenlucht wordt blootgesteld, heeft onderhoud nodig.

Klaar om te gaan bouwen en inspiratie nodig? Ga dan naar Houtdirect

Geef een antwoord